Fel a fejjel, tekintés a jövőbe!

Vége az őszi szezonnak

 A 2002, 2001 és 2000-ben született gyerekek alkotják az Akadémia U 12-es csapatát. Kötelezővé tettem az ősz folyamán a csapat számára a lehetőség szerinti passzos, földön való játékot. Sikerült elérni az összetartást és egy egységes csapatot kovácsolni, ami abban csúcsosodott ki, hogy az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt, szinte teljes létszámmal vagyunk jelen. Szeretném kinyilvánítani azt a véleményemet, hogy egy nagyon jó gárda van kialakulóban az U12-es csapatunk személyében. Igaz, meg kell még erősödnünk és további mérkőzésekre van szükség, azonban a fejlődés jól tapasztalható és látható.

Létszámban is gyarapodnunk kell, gondolva a nagypályás jövőre, ahol minimum 20-25 játékos kell. Bár csak 18-an játszhatnak egy mérkőzésen és ott már meg van határozva a cserelehetőség, (maximum 7 fő) de a terhelés miatt várható sérülések, betegségek igénylik a nagyobb létszámot. A jelenlegi háromnegyed pályás bajnokság  előszobája a nagypályának. Hiszen egész életünkben arra készülünk, hogy nagypályán focizzunk, látva ezt élőben vagy a tv-n keresztül.

A nagypályán való játékunkat két nagyon fontos tulajdonság határozza meg. Az egyik az élettani sajátosságok, amely mind fizikailag, mind idegileg igen nagy terhelés, a másik a technikai alkalmasság, ami a labdával való bánás és a fizikai gyorsaság megfelelő meglétekor érvényesíthető csak.

Úgy gondolom, mindennek eljön az ideje, hiszen 1 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy milyen bajnokságban indulunk, illetve szeptemberben milyen csapatok várnak ránk. Bíztató jövő előtt állunk és reménykedünk a minél jobb fejlődésben.

 Véber Miklós                                                                 2012. november 11.

Be Sociable, Share!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>