Felkészülés – Felkészítés fontossága

Pár gondolat a felkészülésről

 Labdarúgásban a felkészülési idő két részre osztható. Az idénykezdés előtt a nyári felkészülés július vége, augusztustól szeptemberig a bajnoki mérkőzés előtt 8-10 héttel (szeptember első hétvégéje).

A második felkészülési időszak a téli felkészülés a tavaszi szezonra, januártól március első hétvégéje a tavaszi bajnoki kezdéséig.

Ma már nem lehet olyan a felkészítés, mint a mi időnkben, amikor is 4 hétig csak azt tudtuk a labdáról, hogy levegő kell bele, -nem is láttuk!

 Nagyon sok koordinációs, és labdás edzésre van szükség, ami segíti a pontosságot, a gyors döntéshozatalt, készülve a mérkőzésekre.

Csapatunk jelen pillanatban az átmeneti időszak átmeneti bajnokságában szerepel, ami a ? pálya!

 Igazából egy labdarúgó független attól, hogy a mozgás öröme, a játék szeretete vagy a biztos cél tudatában jár labdarúgó edzésekre: a nagypályás futballra készül!

 Nekünk is lesznek felkészülési mérkőzéseink a tél/tavasz folyamán a bajnokságig.

Lesz csapat, akivel ? pályán és lesz, akivel nagypályán lehetőleg 2001-es korosztályban.

Úgy gondoltam, az őszi szezon után -és egyben köszönöm is- a csapat igen nagy számban látogatta mind az edzéseket, mind a mérkőzéseket. Megérdemeljük a pihenést!

Tekintettel a bajnokságra idősebb korosztály ellen vagyunk kénytelenek játszani, bár ettől függetlenül nagyon sok tanulni és pótolni valónk van!

 A felkészülés nagyon fontos, függetlenül attól, hogy a nyári vagy a téli idényről van szó, mert megalapozza egy idény egész bajnokságát.

Kérnék mindenkit, hogy lehetőség szerint mint felkészülésben mint időben (hétköznap, hétvégén) legyen jelen!

Különböző mozgási elemeket és begyakorolt szituációkat kell megtanulnunk, melyeket a bajnokságban hasznosítanunk és használnunk kell majd. Az edzés szám nem véletlen és az edző mérkőzések is. Bízunk benne, hogy lesz lehetőségünk játszani más csapatokkal.

A felkészülési mérkőzés nem arra való, hogy nyerjen a csapat, hanem arra, hogy az edzéseken begyakorolt elemeket a mérkőzésen próbáljuk megvalósítani.

Azok a csapattagok, akik egy-egy edzésen nem tudnak részt venni, sajnos kimaradnak olyan elemek gyakorlási lehetőségéből, amelyeket a mérkőzésen majd azért nem tud megvalósítani, mert nem volt ott!

 Sajnos ezt hívják lemaradásnak (aki kimarad-lemarad).

Közeledve a márciushoz, lesz egy kicsi lélegzetvételnyi lehetőségünk a felkészülési időszak alatt, mert a kemény fizikai és technikai terhelés után pihenni kell -úgymond a regenerációs időszak következik.

Ez nagyjából a bajnoki mérkőzés előtti 3 hét. Ilyenkor játékos edzések, edzőmérkőzések, lazább, nem annyira fárasztó időszak következik.

 Gondolva arra, hogy mi vár ránk tavasszal a felkészülési időszak kezdése előtt, szerettem volna megosztani ezen pár gondolatot. Mindazokkal, akik kevésbé jártasak a felkészülési időszak-alapozás fontosságában.

 

Véber Miklós.                                                                                                                                                                   2013-01-01

Be Sociable, Share!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>