Szakmai vezető értékelése.

2. forduló U10 -es Futsal torna

 
Január 27-én (vasárnap) a Törökbálinti Labdarúgó Akadémia U10-es csapata a Futsal Torna 2. fordulóján vett részt.
Néhány olyan információ ezek sorok olvasójának, amelyek igen fontosak a csapat teljesítményét nézve. Ez a Futsal torna 2002-ben született (U11) gyerekek ? csapatok részére indították el; gondolván, hogy a 2003-as csapat ősszel kevés mérkőzésen vett részt, beneveztük ebbe a bajnokságba független attól, hogy egy évvel idősebbekkel kell majd játszani. Ha egy kicsit korábbra nézünk vissza, a fejlődés olyan jelei láthatóak, amelyeket ezen a tornán jó volt látni. Pontosan mi az oka (valószínűleg a nyomás, a gyerekek bizonyítani akarása és a bennük lévő feszültség) nem értettük, hogy az első mérkőzés miért nem sikerül egy picit jobban, viszont a folytatást annál jobb volt nézni. A csapat lendületbe jött, jobbnál jobb döntések és játékszituációk alakultak ki, több helyzetet dolgoztak ki mérkőzésről ? mérkőzésre és a csapatból több gyereknek sikerült gólt szereznie.
A mérkőzéseken az idő előrehaladtával, mind technikailag, mind kreativitásban egyre többet mutatott a csapat. Nem várható el az ezen a szinten lévő gyerekeknél, hogy mindenki egyszerre maximális teljesítményt tudjon nyújtani, de jó volt látni, hogy csapatként nagyon szépen ki tudták segíteni egymást.
Köszönet a szülőknek és jelenlévő szurkolóknak, azért a hangulatért ? szurkolásért, ami meglepő módon csak a mi mérkőzéseinken volt hallható kaotikus állapotban (a kardiológiai vizsgálatok több embernél indokoltak lett volna).
Az egész tornán mindenkitől a csapattal szemben csak egyetlen egy aprócska, ámde annál fontosabb gesztusra volt szükség, TÜRELEM.
Dicséret a csapatnak és az edzőnek a hétvégén mutatott játékért.
Várjuk a folytatást és bízzunk egy hasonló siker elérésében.
 
Véber Miklós.
 
2013. január 28.

Be Sociable, Share!

Minden vélemény számít!