Egy valódi edzés lányoknak

                                                   A NŐI CSAPAT

Lány foci

 A Törökbálinti Labdarúgó Akadémia 2013. január közepén kezdődő edzésekkel női (lány) csapatot indított.

Sok sportágban észrevehető egyénileg és csapatban, is mind női és férfi sportoló. A Magyar Labdarúgó Szövetség elhatározásának és felkarolásának köszönhetően Magyarországon is előtérbe került a női labdarúgás népszerűsítése. Szervezések alatt vannak bajnokságok és alakultak csapatok, bár kisebb létszámban, mint más országokban, de jó úton haladunk.

Az Akadémia női csapata megalakult Szoboszlai István edző vezetésével, munkáját segíti Erdélyi Tamara az MTK női csapat kapusa, edzőként. Az edzések kedden és csütörtökön a LA SE pályán 18:00-19:30-ig és szombaton a Zimándy Általános iskola tornatermében 10:00-12:00-ig vannak.

Megfigyelhető az edzéseken, hogy a lányok (22 fő) kreatívabban, alaposabban törekednek elsajátítani azokat a mozdulatokat, ami segítheti a fejlődésüket. Természetesen a kivitelezés nem olyan mértékű, mint a fiúknál, de látható az akarat, a szándék pedig dicséretes. Április 20-án délelőtt felkészülési mérkőzést játszott a lány csapat az Akadémia U9-es fiú csapata ellen, az MLSZ Sportmax műfüves pályán. A 2×15 perces játékra nem lehet mást mondani, minthogy rendben volt, a kezdeti helyezkedési problémák, az izgalmi állapot, az első megmérettetés jelei mind-mind olyan tényezők, amelyek az idő és a gyakorlás folyamán biztosan javulni és változni fog. Sok jó megoldás volt látható a lányok részéről és dicséretes a hozzáállásuk a csapategységhez, ami jellemezte a mérkőzést. Dicséret illeti az edzőket hiszen a látottak az Ő munkájukat is minősíti és segíti a jövőben milyen hiányosságokat kell pótolni, mindez természetes hiszen ne felejtsük el egy frissen megalakuló csapatról beszélünk, akiken jó látni, hogy élvezik és jól érzik magukat ebben a közösségben. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen jó női csapatunk van.

Sok sikert kívánunk lányok!

 2013. április 22.

Véber Miklós

Véber Miklós

Be Sociable, Share!

Minden vélemény számít!