18. Bajnoki

Hernád elleni találkozó

 

A tavasz első mérkőzésén úgy találkoztunk a Hernád csapatával bajnoki mérkőzésen, hogy megelőzőleg hosszú szünet telt el. Sajnos rosszul kezdtük a rajtot és a Hernád csapata nagy részben idősesebb egyéni képességinek köszönhetően szó szerint átment rajtunk, mint kés a vajon. Az eredmény fájó volt, mert nincs ekkor a különbség a két csapat között, de sajnos ezen változtatni már nem tudunk, tanulunk belőle és várjuk a következő találkozást. Mindez május első hétvégéjén meg is történt. A csapat teljes létszámban nem tudott felállni, de úgy léptünk pályára, hogy a tudásunk legjavát próbáljuk kihozni. Sajnos olyan gólokat kapunk a koncentráció hiányában, ami tulajdonképpen nem gólok, de az ellenfél élt ezzel a hibalehetőséggel és érvényesítette azt. A második félidő közepén már összeszedettebben és végre játékosabban telt a mérkőzés, ahol helyzeteink voltak, sajnos az ellenfél hálóőrét mindenhol eltaláltuk ahol csak lehet. A kapuba nem sikerült betalálnunk bár joggal megérdemeltük volna a kidolgozott helyzeteink alapján. Második félidő az első félidőben elkezdett játékkal folytatódott végre volt labdajáratás, több passzos kis játék és megfelelő beindulások támadásvezetés közben, többször megpróbáltunk az ellenfél védelme mögé kerülni és érvényesíteni a kialakult helyzetet. Második félidő koncentrációja mutatja, hogy egyetlen egy gólt kaptunk, azt is az ellenfél két kidolgozott helyzetéből. Voltak nagyon jó teljesítmények, illetve akik mostanában csatlakoztak hozzánk dicséretes volt a hozzáállásuk. A csapat együtt mozgott, csapatként játszott és ez jelen helyzetünkben a legfontosabb, mint ismeretes idősebb korosztály ellen játszunk ebben a bajnokságban, ami nekünk tanulóidőszakként telik el.

Megdicsértem a csapatot, hogy összeszedték magukat, tartásuk lett és ahogy szokták mondani nem dőltünk a kardunkba. Várjuk a következő lépcsőfokot, ami egy picit nehéz lesz hiszen 4 nap alatt játszunk 3 mérkőzést, de mint minden feladatot ezt is megpróbáljuk megoldani és bízunk a csapatban.

 Véber MiklósVéber Miklós

Törökbálint L.A.Se. – Hernád 0 – 6   ( 0 – 5 )

részletekért kattints az eredményre

Egy visszapillantás belülről

2012.11.04 U13 Gyál-Törökbálinti LASE

Ezen a szép, novemberi, napsütéses napon U13 csapatunk Gyál U13 csapatával mérkőzött meg a bajnokság 10. fordulójában. Nagy kedvvel és elszántsággal érkeztünk meg a Gyáli foci pályára. Elszántságunk átragadt a mérkőzés elejére, így teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a fizikálisan erősebb hazai csapatnak. Az első 20 percben kevés lehetőséget engedett Szecsődi B, Kocsis L, Szekeres M, Hajtó Balázzsal felálló védelem a hazai csapatnak,így nem sok védeni valója akadt Varga Matyinak a kapuban. A középpályán Vámos M, Godányi D, és Samu Dani próbálta játékba hozni az egyetlen csatárunkat, Salgó Mátyást. A 20. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, a gól, amely szabálytalan körülmények között született, megzavarta a csapatot  és sajnos jött is a második gól. Egy kis csapat átszervezéssel sikerült stabilizálódni. A félidő végére fölénybe kerültünk. Kocsis L és Salgó M is gólt szerezhetett volna, de sajnos kimaradtak a helyzeteink, így 2:0 hazai vezetéssel vonultak le a csapatok. A fölényünket igazolandó, hogy a hazai csapat edzője a két gólt szerző játékosát visszarendelte a védelem közepére, aki sajnálatunkra remekül ellátta a feladatát. A második félidő közepén egy remek távoli lövéssel növelték előnyüket és perceken belül még kétszer kihasználták a zavarunkat. A pályára lépők Nováki B, Ősapay L,Ferenczi G,Hajtó K és a jobb erőnlétünknek köszönhetően átvettük a mérkőzés irányítását,bár volt még két óriási gól helyzetünk,de az eredményen már nem tudtunk változtatni.

Szerző Horváth Ferenc “Ficsúr”

Egy küzdelmes rangadó

Felsőpakony

Bár kissé hűvös, de a mérkőzés időpontjára meleg vasárnapunk volt.
Minden egyes korosztályban bizonyos korcsoportok behatárolásánál,
más-más követelmények és elvárások vannak.
A negyedik fordulóhoz érve kissé elfogyott a lendületünk, ami a gyerekek nem egyenletes teljesítményének hiányából adódott. Sajnos párosult ez azon kellemetlen dologgal is, hogy nem tudtunk felpörögni kellően a mérkőzés ritmusára. Valójában ezen nincs csodálkozni való és nem is kérjük, kérhetjük számon a gyerekek játékával kapcsolatban, hiszen a felnőttek sem tudnak folyamatosan jó teljesítmény nyújtani. Köztudott, hogy ez a korosztály egy évvel idősebb korosztályú bajnokságban szerepel. Rengeteg időnk van és nagyon jó fejlődési időszakban vagyunk. A fizikai korlátok behatárolnak minket és ez mellé párosul az időbeni korhatár az ellenfél javára. Ilyenkor ugyanúgy kell a biztatás, a dicséret az edzőtől, a társaktól, a szülőktől egyaránt.
– Fel a fejjel fiúk, a következő jobb lesz!
Nem dőlt össze a világ, megyünk tovább és két perccel a mérkőzés után már a következő bajnokira készültünk.

Hajrá T LA SE

.Véber Miklós Törökbálint, 2012.09.30.

Hétköznapi bajnoki

Egy hétköznapi mérkőzés

 Gyönyörű szerdai napon, megszabadulva az iskolai nyűgöktől, elindultunk Újlengyelbe. A ?-es bajnokság nagykátai kettes csoport listavezető barlangjába készültünk. Nem ijedtünk meg, nem illetődtünk meg és nem számított, hogy szó szerint Dávid és Góliát meccset játszottunk. Sajnos azonban a technikai jó játékunk, a jó csapatszellem és a kimaradt helyzetek ellenére mégiscsak a fizikai fölény győzedelmeskedett. Nagyjából úgy szeretném ezt jellemezni, mintha három felnőtt, három hat éves gyerek ellen maximális erőbedobással küzdene.

Mindezek ellenére nagyon összetartó és küzdelmes mérkőzésben volt részünk.
Nagyon sok játékos magasra tette a mércét, mely kapcsán,- bevallom töredelmesen- van, akitől az elmúlt három évben, mióta az akadémia tagja, nem láttam ilyen önbizalommal teli és technikailag jó kivitelezésű játékot. A frissen érkezett játékosokról szeretnék annyit elmondani, hogy felvéve a kesztyűt és a csapat lendületét, akaratát, folytonosan jól szerepeltek egy nagyon jó mérkőzésen. Bizonyára több szülő felteszi a kérdést, hogy vajon milyen hatással van ez a gyerekekre? Ebben az esetben a legfontosabb három nagyon lényeges tényező:
–         Az edző miként kommunikálja le ezt a gyerekekkel.  Mik azok a célok, amiket elvár a mérkőzésen, ami először az egyén majd a csapat részéről teljesíthető. Fontos a dicséret, mert a gyerek meg akar felelni és ezt kontrollálni kell.
–         Nagyon fontos a csapatszellem, hogy egy jó közösséget ápolni lehessen és a játékosok is- figyelve önmagukat- összetartva, barátként, csapatként működjenek együtt.
–         A szülők szerepe a saját gyerekeik és a csapatban levő gyerekek felé: nagyjából úgy szeretném ezt jellemezni, hogy ha az egyik futballista megdicséri a másikat, az elismerés, vagy ha az egyik nő megdicséri a másik nő ruháját, az elismerés. Konkrétan arra szeretnék utalni, hogy szükséges a gyerekeinket megdicsérni és a csapat többi tagját is. Egy élő példát szeretnék említeni: A gyerekek, amikor bevonulnak a mérkőzésre, igyekeznek a közönséget együtt köszönteni és számomra megható látvány, amikor a gyerekek elindulnak a mérkőzés végén, kocogva a szülők, a közönség felé, közben tapssal megköszönve a buzdítást. Talán sok felnőtt el sem hinné, milyen sokat jelent ez. Sok jó hagyomány elindult nálunk, ezeket ápoljuk, gazdagítjuk és lehetőségeink szerint megóvjuk, törekedve erre minden korosztálynál.

Köszönjük a szurkolás!
Véber Miklós Törökbálint, 2012.10.03.

Győztes Meccs

T-bálint LASE U12 Monoron

A ma reggeli (vasárnap 06:40) korai felkelések sajnos arról tettek tanúbizonyságot, hogy mindenki álmos. Miután sikerült összeszedni a csapatot, elindultunk Monorra az U12 csapatunkkal.

Varga Mátyás, Samu Dániel, Szekeres Mátyás, Hajtó Balázs, Szecsődi Bálint, Godányi Dominik, Kocsis Lázár, Vámos Máté, Salgó Mátyás, Ősapay László.

Egy óra buszozás után, egy nagyon kulturált, szép sportegyesület látott vendégül bennünket.

Sajnos betegség miatt és egyéb távolmaradás okán, valamint a velünk egy időben kezdődő Bozsik Torna behatárolta a létszámunkat. 09:00-kor sípszó jelezte, hogy kétszer 35 percben nehéz mérkőzés vár ránk. De 12 perc eltelte után a mérkőzés végéig olyan teljesítmény volt látható a csapaton, amely eredménytől függetlenül minden dicséretet megérdemel.

Ahogy szokták mondani, a csapat szó szerint szívét, lelkét kitette a pályán. Fantasztikus volt látni Szecsődi Bálint ellentmondást nem tűrő, lendületes játékát, Szekeres Mátyás és Hajtó Balázs erőszakos, gyors, határozott közbelépését és Samu Dániel kezdeti bizonytalanság után egyre magabiztosabbá váló akaratát.

Varga Mátyás-gondolva a mérkőzésre, ellátogatott a legközelebbi Praktiker-be, némi faanyagért és szögért. Miután bedeszkázta a kaput, tudatta mindenkivel, hogy az ellenfél ma ide gólt nem rúg!

Bár Kocsis Lázár, Vámos Máté és Godányi Dominik nyelve kicsit lejjebb lógott a térdüknél, de becsülettel küzdöttek a középpályán.

A védekezésben segítő és támadásban védőit az őrületbe kergető Salgó Mátyás kihasználva az ellenfél legkisebb hibáját is egy szöglet beadása után a gyors reagálásnak köszönhetően bomba gólt lőtt.

Bár a mérkőzésen akadtak még lehetőségek, de a 70. perc végére kiderült, hogy Matyi győztes gólt rúgott.  Ősapay László élete első bajnoki mérkőzését játszotta nálunk és ügyesen hozzátett a csapat játékához. Egy nagyon jó mérkőzést sikerült megnyernünk, ráadásul az idegenben szerzett 3 pont óriási dicséretet és örömet szerzett. Nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek egységesen, egymást kisegítve mozogtak a pályán. Minden tiszteletünk Őket illeti.

Várjuk a következő ellenfelünket!

 

Köszönjük a részvételt és gratulálunk mindenkinek.

 

 

 

Véber Miklós                                                                      Monor, 2012-09-23